Al doilea roman al seriei Cormoran Strike, Viermele de mătase aduce elemente noi în intriga țesută atât de abil de autoare, dar și o surpriză de proporții, mult mai intensă decât cea de la finalul primului volum. Povestea detectivului dizgrațiat și falit, al omului întruchipat ca fiind decent și mereu în slujba binelui, capătă proporții colosale, care îi vor afecta relațiile și viața, în special cea atât de des discutată - cu frumoasa lui asistentă, Robin.
0 Comments
Dan Rhodes reprezintă o noutate în universul meu literar. Povestirile lui, necunoscute cititorilor români până acum, aduc o notă revigorantă în domeniul prozei scurte, mult prea puțin exploatată până acum.
Ca majoritatea cărților de la editura Vellant, Antropologie și o sută de alte povestiri se încadrează în categoria cărților aparte, care mi-au arătat o altă față a literaturii și pe care le prețuiesc așa cum se cuvine. Pentru fanii Harry Potter, e ușor de înțeles fascinația pentru J. K. Rowling. A scris o serie cunoscută în toată lumea, care i-a adus milioane de fani, faimă și dragoste din toate colțurile planetei. Însă ea nu s-a oprit aici. A continuat să scrie, inspirată de succesul fulminant. Rămâne una dintre cele mai îndrăgite autoare, o femeie care inspiră și dăruiește mult mai mult decât a primit. Lansarea romanului Moarte subită , dar și a seriei Cormoran Strike, din care face parte și Chemarea cucului nu au făcut decât să-i completeze moștenirea pe care o lasă lumii, admirația pentru munca ei neînretruptă și noi motive de fericire pentru toți cei care încă își așteaptă scrisoarea de la Hogwarts.
Seria Cormoran Strike (Chemarea cucului, Viermele de mătase, Cariera malefică) este scrisă sub pseudonimul Robert Galbraith. Despre celelalte două cărți o să vă povestesc foarte curând. Familia e prima fundație pe care ne clădim viața. Obiceiuri, gânduri, principii, calități și defecte - purtăm cu noi un bagaj imens, de care ne dezicem cu greu, pentru că în sânul propriei familii zace perfecțiunea. Îi privim cu afecțiunea care ne înșeală simțurile, refuzăm să le vedem defectele și să dăm ascultare adevărurilor din trecut care ies la iveală. Însă în adâncul sufletului nostru, știm cu certitudine că nu i-am putea judeca nicicând pentru greșelile lor, că nu avem acest drept și că iubirea șterge aceste linii fine dintre ceea ce e corect și ceea ce simțim. Cartea lui Sacha Batthyany spune o poveste despre secrete de familie, legături indestructibile și greșeli care apropie oamenii, în ciuda tuturor împotrivirilor.
A treia carte din Tetralogia Napolitană e mai surprinzătoare decât primele două la un loc, cu o acțiune alertă care m-a ținut în priză preț de 400 și ceva de pagini. Mi s-a părut cel mai frumos volum din serie, însă am impresia că finalul își va câștiga locul 1, lăsându-le cumva în urmă pe celelalte.
"Prietenii imaginari sunt aidoma cărților. Creați, savurați, răsfoiți, cu colțurile paginilor îndoite și pe urmă puși deoparte până când este din nou nevoie de ei."
Kathrine Applegate a scris până acum peste o sută cincizeci de cărți pentru copii, în 2013 primind mult râvnita Medalie Newbery pentru romanul Ivan cel fără de Seamăn. Crenshaw este prima carte scrisă de ea pe care o citesc și am rămas profund impresionată de sinceritatea cu care scrie, de emoțiile autentice prezentate, fără a evita subiecte delicate precum sărăcia sau nemulțumirile copiilor față de proprii părinți. Poate iubirea să treacă testul timpului? Răspunde Marc Levy, în noul lui roman : Orizontul răsturnat1/5/2017 L-am descoperit pe Marc Levy acum mulți ani, la începuturile mele de cititor pasionat. Scria despre dragoste și complicațiile ei, fără să aprofundeze alte subiecte. Cărțile lui sunt captivante, te țin cu sufletul la gură și au întotdeauna o mică doză de mister. După o lungă pauză în care l-am ignorat, am citit Orizontul răsturnat. Mi s-a părut o evoluție clară, un roman mult mai profund decât o simplă poveste de dragoste, dar cu destule emoții pentru a-și impresiona cititorii. Un amestec de distopie, romance și roman polițist - o scurtă privire asupra viitoarelor progrese ale domeniului medical, care acum par niște experimente abominabile și soarta unor îndrăgostiți în lupta cu timpul prea scurt.
Vă propun o călătorie în timp - în vremuri mai simple, în care comuniunea om-natură nu era știrbită de nimic, iar bucuria răsărea din aerul curat, cerul albastru și razele pure ale soarelui. Și totuși, nu trebuie să ne întoarcem cu mult în trecut - secolul XXI are secrete bine păstrate și locuri unde se păstrează tradițiile de sute de ani. Unul dintre aceste locuri este nordul Angliei, mai precis Lake District, unde James Rebanks își îngrijește oile cu o dragoste ieșită din comun, în timp ce luptă din răsputeri pentru ca farmecul acestor ținuturi să nu se risipească în modernitate.
2017 începe cu o lectură contradictorie , un roman aclamat, câștigător al premiului Man Booker International de anul trecut - o poveste despre lupta cu demonii din subconștient, nebunie și artă într-o epocă în continuă schimbare. O lectură mai mult decât interesantă, care nu seamănă cu nimic din ceea ce citesc în mod normal. Face parte din noua colecție a editurii Art, cărți musai. |
Arhivă
September 2024
|