Citind povestea lui Alice, personajul Lisei Genova, mi-am amintit de Povestea uitării, scrisă de Stefan Merrill Block. Amândouă tratează același subiect : boala Alzheimer. În timp ce Merrill Block pune accent pe impactul bolii asupra familiei pacientului, Lisa se axează asupra simptomelor, a studiilor clinice, dar și a nevoii de acceptare a acestor pacienți de către societate.
0 Comments
Spre rușinea mea, eu am aflat abia azi despre ShoeBox. Dar niciodată nu e prea târziu, așa că vreau să vă povestesc și vouă.
ShoeBox este o inițiativă admirabilă, o încercare de a aduce puțină lumină în ochii unui copil care a uitat să zâmbească. E despre oameni care ajută alți oameni. E despre porunca aceea pe care n-o respectăm aproape niciodată (Să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți.) Dar, cel mai important, e despre compasiune, bucuria de a dărui și solidaritatea dintre oameni. Acea forță alimentată de dragoste și de conștientizarea faptului că oricând s-ar putea să fim în locul lor, să depindem și noi de un ajutor din partea altora. despre ShoeBox Schimbarea acestei lumi trebuie să vină de la fiecare dintre noi. Nu putem acuza în stânga și în dreapta, nu putem să ridicăm pumnii și vocea la nesfârșit și să rămânem aceeași. Trebuie să apreciem mai mult acoperișul deasupra capului, mâncarea de pe masă, apa, oamenii dragi. Unii dintre noi nu au nici măcar apă potabilă. Sau nu au ce mânca mai multe zile la rând. "Memoria ta ajunge pentru amândoi. Nu te mai temi că-l pierzi. Ai reușit renunțând. El s-a mutat pe tărâmul reprezentării ideatice. Poți să-l adori și să-l mângâi cât vrei. Știi că își traversează viața. Iar faptul că locuiește pe aceeași planetă. în același spațiu temporal, e o alinare."
"Îmi aducea aminte de felul în care totul putea să se schimbe atât de definitiv și complet de la o clipă la alta. Cum fericirea noastră depinde de atât de multe amănunte pe care nu le putem controla. Cum trecutul unui om e atât de încărcat de semnificații, încât poate deveni tăios ca o lamă de cuțit. Că suntem fragili și vulnerabili și, când suntem inteligenți și complicați, de cele mai multe ori suntem cei mai nemiloși și eficienți dușmani ai noștri. Genialitatea și autodistrugerea veneau mereu la pachet."
|
Arhivă
January 2025
|