Nu mi-am propus să fac un bilanț a ceea ce am citit în fiecare lună, dar mi s-a părut o idee bună, având în vedere că nu scriu despre toate cărțile care-mi trec prin mână. Poate vă mai inspirați puțin din lista mea sau găsiți elemente comune și putem să dezbatem de ce ne-a plăcut cartea respectivă sau din contră.
0 Comments
Mi-am încheiat luna cu cartea aceasta fascinantă, care m-a ținut cu sufletul la gură (aproape) până la ultima pagină. Sutton e povestea unuia dintre cei mai iubiți/detestați eroi ai Americii. Willie Sutton a făcut istorie, trebuie să-i citiți povestea, chiar dacă veți fi dezamăgiți (poate) să aflați că și-a construit o carieră din...jefuirea băncilor.
Cum v-am spus la finalul lui 2015, mi-am propus să citesc mai mult în limba engleză și m-am ținut de cuvânt. Ce m-a atras la această carte? Titlul, în primul rând. Everything I never told you (în traducere : tot ce nu ți-am spus niciodată) este povestea unei familii devastate de pierderea fiicei lor mijlocii, Lydia, dar se pune foarte tare accentul pe visele părinților transportate în viețile propriilor copii.
E a doua carte despre care vă scriu anul acesta, deși am citit mai multe. Romanul lui Zadie Smith, Nord-vest, e plin de contraste, pe alocuri emoționant, enervant și bazat pe multiplele măști pe care le poartă o persoană. Masca pentru familie, masca pentru job, masca pentru prieteni etc. Am mai citit de aceeași autoare Dinți albi, din care nu mai țin minte toată acțiunea, dar știu că mi-a plăcut mult mai mult decât aceasta.
Ingredientele fericirii - simplitatea, dragostea și răbdarea. Michael Paterniti - Camera de povestit1/10/2016 De când am citit cărțile lui Anthony Bourdain, am prins drag de poveștile despre mâncare, spuse cu dragoste. Povești relatate de oameni pentru care mâncarea a încetat de mult să fie doar un mod de a supraviețui, un gest reflex; a devenit un mod de a trăi, de a simți bucuria, de a visa.
Listele nu prea sunt pe placul meu, pentru că niciodată nu mă țin de ele. Când încep o carte nouă, contează mult dispoziția în care mă aflu și nu câte remarci pozitive am auzit despre volumul respectiv. Dar cum editurile au anunțat deja ce surprize literare ne așteaptă în 2016, am pus ochii pe câteva noutăți pe care vreau să le achiziționez.
De la editura mea preferată, Herg Benet, aștept romanul Cristinei Nemerovschi, Rockstar , dar și pe cel al lui Alexandru Voicescu, Fata de la nord de ziuă. Sper să zboare timpul până în aprilie când ne vom putea bucura de ele. Iar în continuarea listei, vin următoarele : Cartea clanului Baltimore, de Joel Dicker (editura Trei) . |
Arhivă
January 2025
|