Mai are continuitate iubirea într-o lume dominată de orgolii și nesiguranță?
Asta mi s-a părut a fi întrebarea la care vrea să răspundă cartea Anei Bănică, un roman grafic cu diferite ipostaze ale iubirii moderne, dar și câteva povești sincere despre temerile și coșmarurile celor îndrăgostiți. Iubirea ca temă e un lucru ambițios, însă imaginile ei mi s-au părut foarte realiste, desprinse parcă din toate poveștile pe care le vedem desfășurându-se în jurul nostru. Iubiți care se sărută pe stradă, îmbrățișări rapide, lacrimi fierbinți în gări sau aeroporturi, certuri dezamăgitoare, reproșuri, reîntâlniri emoționante...
0 Comments
O societate de moravuri în care domnesc ipocrizia și materialismul - mica lume din vestul Angliei, ținutul Barsetshire, descrisă în romanul lui Anthony Trollope ne poartă înapoi în timp, într-o perioadă desprinsă din poveștile lui Jane Austen și plină de personaje ca cele portretizate de al nostru Caragiale. O satiră excelentă la adresa societății Angliei din epoca victoriană, o carte redevenită populară în secolul XX.
Într-o lume marcată de nesiguranță, să-ți urmezi impulsurile pare cea mai nesăbuită alegere. Însă, uneori, firea umană uită să țină cont de morală sau reguli, dorind să simtă doar libertatea absolută.
M-am îndrăgostit de India prin intermediul cărții lui Colin Falconer, Venin. O țară mai mult moartă decât vie, plină de contraste, înțepenită în tradiții de mii de ani. Cadrul perfect pentru iubirea și moartea prezente în cartea lui Falconer. Însă India a rămas aceeași, chiar și în contextul dezvoltării uimitoare de care lumea a avut parte. Rămâne un loc de pelerinaj către regăsirea spirituală și pacea interioară a celor bogați și un blestem din tată în fiu al celor săraci. Cartea lui Katherine Boo, bazată pe mulți ani de cercetare la fața locului, prezintă o țară la fel de fascinantă și plină de diferențe cruciale, de care te poți îndrăgosti subit.
|
Arhivă
January 2025
|