Ilustrații de Adriana Roșculeț Andreea Lițescu și-a dorit dintotdeauna să zboare, iar în prezent este pilot-comandant, una dintre puținele femei din lume aflate la comanda unui avion de pasageri. Această carte, inspirată din propria copilărie și drumul către împlinirea visului său, este menită să îi inspire pe cei mici să-și urmeze visele orice ar fi. O poveste menită să insufle curaj și speranță, să ne reamintească de puterea pe care o avem în noi și de care nu ar trebui să ne îndoim niciodată. Povestea Lunei este povestea Andreei și a tuturor oamenilor care au știut de la început ce vor să devină în viață, a tuturor celor care au simțit o chemare încă din copilărie, făurindu-și propria cale. Povestea Lunei începe dinainte de a se fi născut, într-un avion cu care mama ei călătorea. Fetița se afla încă în burtică și s-a îndrăgostit iremediabil de zbor, fără să știe că și-a ales calea. Luna a fost un copil curios încă de la început, dornic să afle despre tot ceea ce o înconjoară. Avea o afinitate nebănuită pentru avioanele de jucărie, păpușile fiind doar niște accesorii care călătoreau în lume sub atenta supraveghere a fetiței. Era atrasă de păsări și de capacitatea lor ireală de a zbura, se întreba mereu cum ar fi să aibă această putere de a se plimba prin cerul infinit. Visul ei a început să se contureze odată cu prima vizită la aerodrom, când tatăl ei i-a arătat avioanele și i-a explicat cum funcționează. Luna era fascinată, îndrăgostită și dornică mai mult ca niciodată de a zbura. Părinții nu au fost surprinși când le-a spus că vrea să devină pilot, știau cumva dintotdeauna că fata lor va zbura. Primul zbor nu a făcut decât să-i întărească convingerea de a lupta pentru visul ei și astfel a început un drum lung, plin de necunoscute. În ciuda greutăților și a anilor mulți de studiu, Luna era fericită, împlinită. Pășea pe calea visului tău, apropiindu-se tot mai mult cu fiecare pas făcut. Astăzi zboară cu aceeași plăcere, simțind aceeași bucurie inexplicabilă de a exista în înaltul cerului, de a face parte din ceva măreț și fascinant. Cartea o găsiți aici.
0 Comments
Kipper era un cățel extrem de ordonat. De cum s-a luminat de ziuă s-a apucat să-și facă curățenie în coșuleț. A îndepărtat pătura mirositoare și jucăriile roase, dar a constatat că locul său de dormit nu mai era la fel de confortabil. Degeaba se tot răsucea, nu găsea nicio poziție în care să poată dormi liniștit. A ieșit supărat din casă și a văzut două rațe care dormeau stând într-un picior. Kipper a încercat și el, dar se clătina foarte tare. Apoi s-a gândit că va reuși să doarmă într-un ghiveci de flori la fel ca pitulicile care își făcuseră cuib acolo. Ghiveciul era prea mare pentru el, așa că e renunțat la idee. Necăjit nevoie mare, Kipper încearcă și alte variante de pat - un cuib din crenguțe ca cel al veverițelor, iarba înaltă în care oițele păreau extrem de mulțumite, chiar și frunza unui nufăr din mijlocul lacului. S-a gândit până și la o vizuină răcoroasă ca cea a bursucului. Nimic nu a funcționat așa cum se aștepta. Kipper s-a întors la coșulețul său, a pus pătura veche înapoi, a adunat jucăriile roase și a ajuns la concluzia că patul său e cel mai confortabil din lume. A adormit imediat... Kipper este un personaj extrem de îndrăgit de copii și părinți deopotrivă, cărțile din serie aducându-i lui Inkpen faima internațională. La începutul cărții, autorul se declară fericit datorită faptului că volumele sale au fost răsfoite de atâtea mâini din întreaga lume. Până în prezent, la editura Nemi au apărut volumul de față și Noul prieten al lui Kipper și cu siguranță aventurile acestui cățel nu se vor opri aici. Kipper este curios, entuziast, preocupat de ceea ce-l înconjoară și supus greșelii la fel ca toți ceilalți. Dar partea bună a aventurilor sale e că de fiecare dată învață ceva nou și cititorii odată cu el.
Cartea o găsiți aici. Acasă e un cuvânt simplu și încărcat de semnificații. Când suntem copii ne gândim la un loc sau o clădire în care am crescut, iar când devenim adulți devine un sentiment pe care îl avem în suflet în prezența oamenilor pe care-i iubim. Acasă arată diferit pentru fiecare dintre noi, iar casele sunt de toate felurile pe măsură ce trecem de la un continent la altul. Există case plutitoare, case imense precum zgărie-norii din New York, case în copac sau case mobile. Această carte ne propune o călătorie prin întreaga lume pentru a descoperi diferite tipuri de case, care mai de care mai interesante. Una dintre cele mai interesante și solide construcții din lume o reprezintă iglul, casa construită din zăpadă și încălzită cu ajutorul pieilor de animale. Clădirile extrem de înalte precum zgârie-norii din New York sau Shanghai reprezintă adevărate minuni arhitecturale în care locuiesc o mulțime de oameni. Un alt exemplu de eleganță și construcție solidă, bine gândită este castelul. O fortăreață în care cei mai bogați oameni ai lumii au locuit din cele mai vechi timpuri. Multe castele au ajuns astăzi muzee pe care le poate vizita toată lumea și reprezintă o incursiune în trecut, păstrând între zidurile lor povești nespuse. Casele plutitoare din Cambodgia sau Londra sunt alte exemple ale inteligenței și inegeniozității umane. În Tunisia de exemplu există case-peșteri, construite în subteran, iar în Mongolia există iurtele, case mobile folosite de mii de ani de crescătorii de vite. Cartea conține pagini care se deschid (așa cum puteți vedea în poza de mai jos) pentru a oferi o imagine detaliată din interiorul unui tip de casă, paginile fiind presărate cu informații și curiozități despre modul de construcție, utilitatea anumitor încăperi și felul în care oamenii au gândit construcția. Ilustrațiile sunt extrem de frumoase și foarte detaliate, motiv bun pentru a testa atenția celor mici la amănuntele mai puțin vizibile la prima vedere. Îmi plac foarte mult acest gen de cărți, care seamănă cu enciclopediile, doar că sunt bazate pe un singur subiect. Conțin foarte multe informații, curiozități și povești despre lume, un bun prilej de a ne îmbunătăți cultura generală. Îmi place diversitatea lor și faptul că cei mici au ocazia să învețe despre obiceiurile oamenilor din întreaga lume, modurile în care își construiesc casele și comunitățile și felul în care interacționează cu ceilalți.
Cartea o găsiți aici. Ursul Mișu este cel mai nou personaj apărut la editura Univers, alături de care micii cititori vor avea parte de aventuri nemaipomenite. Seria numără până acum trei volume - Ursul Mișu și acvariul, Ursul Mișu la scăldat, Ursul Mișu și aniversarea. Ursul Mișu trăiește într-o cabană de la marginea pădurii. înconjurată de o curte mare și o grădină de legume. Locuiește împreună cu cel mai bun prieten al său, peștele Cașalot și adoră să mănânce miere. Prima aventură are legătură cu Cașalot - Mișu încurcă acvariul peștelui cu borcanul de miere și se trezește cu acvariul înțepenit pe capul lui. Nu știe cum să scape și să îl salveze pe Cașalot. Fiecare încercare se dovedește a fi un dezastru, iar ursul e din ce în ce mai disperat. Într-o zi obișnuită de luni, după tradiția pe care și-a format-o de mult timp, Mișu pleacă la scăldat împreună cu Cașalot. Dar odată ajunși la râu, lucrurile se complică. Vidra, care pescuia de zor, îl avertizează pe Mișu că există un monstru în lac și că ar fi mai bine să nu înoate acolo. Iar vorbele Vidrei par să se materializeze curând. Acvariul lui Cașalot se răstoarnă și începe să se scufunde. În ciuda fricii, Mișu sare în lac pentru a-și salva cel mai bun prieten. În cele din urmă, Mișu decide că cea mai bună idee e o baie în cada lipsită de pericole sau monștri. În ziua aniversării sale, Mișu se trezește cu gândul de a mânca ceva bun și a lenevi toată ziua în hamacul din grădină. Dar realitatea îi amintește că le-a promis o petrecere specială tuturor prietenilor săi și nu a reușit să pregătească nimic. Aceștia îi cântă deja la ușă și îi fac diverse urări. Ursul îi duce pe toți în livadă și începe să improvizeze diverse jocuri și activități pentru ca prietenii săi să nu-și dea seama că a uitat complet de petrecere. Aventura începe cu adevărat când Mișu propune jocul de-a Baba Oarba. În febra jocului, legat la ochi, se rostogolește peste deal și aterizează în camionul cu fân al fermierului Pufulete. Nu realizează ce s-a întâmplat și continuă să-și caute prietenii. Ajunge tocmai pe spatele taurului de la fermă și abia atunci își dă seama că a dat de necaz. Băiețelul meu de aproape 3 ani a fost super încântat de ursul Mișu (e mare fan urși) și ne-am distrat grozav citindu-i aventurile. Cărțile pentru copii au o putere specială - ne încetinesc din ritmul nostru nebun și ne oferă un strop de bucurie, o clipă de liniște petrecută alături de cele mai importante ființe din viața noastră. Cărțile le găsiți aici.
|
Categories
All
Archives
April 2024
|