CITITORI FEROCE BY KRUPPA M.
  • Blog
  • CONCURS
  • MAGIA COPILĂRIEI
  • Românește
  • About
  • Blog
  • CONCURS
  • MAGIA COPILĂRIEI
  • Românește
  • About
CITITORI FEROCE BY KRUPPA M.

Alexandru Voicescu - Fata de la nord de ziuă

2/13/2017

0 Comments

 
Pasiunea pentru mister și misticism a fost extrem de bine pronunțată în romanul său de debut, Malad. Alexandru Voicescu nu se dezice nici în al doilea roman de această înclinație spre forțele supranaturale care ne coordonează viețile și reușește să atragă cititorul din ce în ce mai tare în universul său. Condimentată cu elemente moderne, povestea profesorului văduv ajuns într-un univers străin m-a prins în mreje mai rapid decât aș fi crezut. 
Picture
Ajuns în Norvegia după moartea soției sale, Gerard, profesor de istoria artei, pare resemnat și împăcat cu ideea că viața lui a luat o turnură neașteptată. O surpriză fatidică îl conduce într-un capăt înghețat al lumii, unde speră să aibă parte doar de liniște și pace. Însă întâlnirea accidentală cu o tănără studentă a unei ciudate școli de fotomodele îi va da din nou viața peste cap... 

Ideea romanului - detașare completă față de emoții, experiențe, însăși viața - este chiar deviza școlii în care învață misterioasa salvatoare a profesorului. Școala pare să funcționeze datoriă unui amestec ciudat de tratament psihiatric și terapie menită să excludă toate emoțiile din viața studentelor, deviza ei fiind Sine anima (fără viață). Această ruptură completă este exact ceea ce își dorește profesorul, trauma recentă întunecându-i toate gândurile și acțiunile. Detașarea de cele lumești aduce cu sine alte probleme, pe care elevele ciudatei școli nu par să le conștientizeze. Emoțiile, ca orice altă parte a vieții noastre ne determină să creștem ca persoane, să depășim anumite traume sau evenimente inexplicabile, ne ridică la nivelul dorit. Ignorarea completă a emoțiilor nu poate să aducă decât nenorociri peste nenorociri, în special când viața îți scapă printre degete și totul în jur pare să meargă mai departe, indiferent la tragedia ta. 

Fata de la nord de ziuă descrie cu succes una dintre cele mai mari enigme ale omului modern - eliberarea sufletului din închisorile timpului. Presat din toate părțile, omul modern se găsește adesea blocat într-o situație sau alta, incapabil să iasă din chingile vieții de zi cu zi. Își dorește să simtă libertatea despre care vorbește toate lumea, pe care o promovează orice reclamă din mediul online și pe care ceilalți par să o trăiască cu succes. O detașare totală de tot și de toate - cum ajungi la ea? Cum o păstrezi? Dilemele secolului XXI ascund temeri și incertitudini enorme, într-o lume care nu simte nimic, rece și indiferentă la toate dramele locuitorilor ei. 

Romanele lui Alexandru Voicescu sunt orice, dar nu banale și e ușor de intuit că următoarele vor fi din ce în ce mai bine, mai captivante, mai misterioase. 

​Cartea o găsiți aici. 

0 Comments



Leave a Reply.

    Cititori feroce

    Promovează pagina ta

    Archives

    February 2020
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    February 2017
    January 2017
    December 2016
    November 2016
    October 2016
    August 2016
    July 2016
    June 2016
    May 2016
    February 2016
    December 2015
    November 2015
    August 2015

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.