Am început anul 2025 cu cartea Petronelei, Totul e în regulă în mine și în lume. O carte care vorbește despre traumă, despre emoții și manifestarea lor, despre ce înseamnă a trăi și din ce motive uneori doar supraviețuim. Se vede clar evoluția ei, atât din punct de vedere literar, cât și din punct de vedere spiritual. Dacă i-ați citit celelalte cărți, așa cum este și cazul meu, veți descoperi o Petronela mult mai matură în gândire și vorbe, o prietenă bună care vă dă sfaturi și care vă îndrumă la fiecare pas. Ca de fiecare dată, m-a impresionat sinceritatea ei și forța cu care a povestit întâmplări intime din viața ei, a părinților ei, cum a ajuns pe acest drum care i se potrivește mănușă și cât de greu a fost să evolueze atât de mult. Evoluția înseamnă durere, înseamnă să te confrunți cu tot ceea ce ascunzi în cele mai întunecate cotloane, să stai față în față cu emoțiile tale și să le conștientizezi pe deplin. Nu este o lectură ușoară, pentru că fiecare dintre noi ne vom regăsi în anumite tipare descrise de ea. E ca și cum ți-ar pune cineva în față mai multe oglinzi, te-ai vedea dintr-odată din mai multe unghiuri, unele nu neapărat flatante. E greu să faci cunoștință cu tine însuți. E greu să accepți adevărul de sub toate straturile cu care te protejezi în fiecare zi față de ceilalți. Dar nu e imposibil.
0 Comments
Am încheiat anul 2024 cu câteva restanțe în materie de lectură și recenzii, dar recuperez acum și vă povestesc puțin despre cărțile pe care le-am citit la sfârșitul anului. V-am povestit deja despre cele mai bune cărți ale anului ce tocmai a trecut, sper că ați regăsit măcar câteva titluri pe care le-ați citit sau pe care vă doriți să le citiți. M-am uitat și eu la tot felul de topuri de sfârșit de an, pe diferite platforme, pentru că mi se par mereu o sursă de inspirație, un exercițiu numai bun de descoperit titluri și autori noi, de a ieși din zona de confort a lecturilor obișnuite.
21 mai 1972, Bazilica Sfântul Petru, Vatican. Laszlo Toth, un geolog de origine maghiară, scoate din buzunar un ciocan și aplică cincisprezece lovituri puternice unei sculpturi cunoscute în întreaga lume, una dintre cele mai importante opere ale Renașterii - Pieta, creată de Michelangelo Buonarroti. A fost oprit de ceilalți vizitatori din biserică și imobilizat până la sosirea autorităților. A fost internat într-o spital de psihiatrie, deoarece avea probleme grave de comportament, dar nu a fost acuzat sau pus să plătească pentru fapta sa. Acest eveniment, precum și autorul său, au devenit știri de primă pagină pe tot mapamondul, dobândind rapid notorietate. Pornind de la acest eveniment care s-a petrecut în realitate și care a șocat o lume întreagă, Jean-Baptiste Andrea creează o poveste plină de emoție, îmbibată cu frumusețea și nemurirea operelor de artă, susținând că celebrul personaj menționat adineauri căuta o altă Pieta .( În domeniul artei, Pieta se referă la o pictură sau sculptură creștină, care o reprezintă pe Fecioara Maria ținându-și Fiul mort pe genunchi sau brațe.) O Pieta creată de un sculptor al cărui nume i-a ghidat destinul - Michelangelo Vitaliani, zis și Mimo...
|
Arhivă
January 2025
|